[[FoRuM TüRK]] HoŞGeLDiNiZ..

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
[[FoRuM TüRK]] HoŞGeLDiNiZ..

En Yeni Paylaşım Platformu..Gençlerin Mekanı!

Cevizli Kurabiye:

--- M A S T E R ---
    --- M A S T E R ---
    Admin
    Admin

Erkek
    Lakap : *** SARIdınho ***
    Ruh Hali : Cevizli Kurabiye: Relax10
    Tuttuğu Takım : Cevizli Kurabiye: Galata10
    Madalyalar : Cevizli Kurabiye: 2c86f87e84e0330c97a7945abd3f976d
    Kullanıcının Hediyeleri : Cevizli Kurabiye: Soccer348x48hr9

Rep Sistemi
    Aktiflik:
    Cevizli Kurabiye: Img_left9180/10000Cevizli Kurabiye: Empty_bar_bleue  (9180/10000)
    Başarı Puanı:
    Cevizli Kurabiye: Left_bar_bleue8987/10000Cevizli Kurabiye: Empty_bar_bleue  (8987/10000)
    Güçlülük:
    Cevizli Kurabiye: Img_left8950/10000Cevizli Kurabiye: Empty_bar_bleue  (8950/10000)

Mesaj Cevizli Kurabiye:

Mesaj tarafından --- M A S T E R --- Perş. Kas. 13, 2008 9:54 pm

Malzemeler:
    25 su bardağı un
    yarım çay kaşığı kabartma tozu
    1/4 çay kaşığı tuz
    15 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı tereyağı
    2 adet iri yumurta
    1 çay kaşığı vanilya
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    1 su bardağı bütün ceviz içi
    Hazırlanması:
    Unu kabartma tozu ve tuzla birlikte eleyin. Ayrı bir kapta 15 su bardağı toz şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle karıştırın. Yumurtaları ve vanilyayı ekleyin orta hızda bir müddet daha karıştırın. Üzerine unlu karışımı katın. Son olarak dövülmüş cevizleri fazla karıştırmadan ilave edin.
    Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıdın üzerine dizin. Her birinin üzerine yarım ceviz yerleştirin. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında 23-25 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.
    Üzeri için: çikolatayı benmari usulü eritin üzerine 2 yemek kaşığı krema ekleyin. Bir çatalın ucundan akıtarak kurabiyelerin üzerine çikolata gezdirin. Çikolata donunca servis yapın. (Emine teyze süsleme görevini bana vermişti ben krema yerine tereyağı + çikolatayı eritip kaşığın kenarıyla kurabiyelerin üzerine gezdirdim.)

Forum Saati Cuma Kas. 22, 2024 12:28 pm