[[FoRuM TüRK]] HoŞGeLDiNiZ..

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
[[FoRuM TüRK]] HoŞGeLDiNiZ..

En Yeni Paylaşım Platformu..Gençlerin Mekanı!


    Tohumlardakİ Yedek Besİn Deposunun Özellİklerİ

    --- M A S T E R ---
    --- M A S T E R ---
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 1439
    Yaş : 30
    Nerden : izmir/konak
    Lakap : *** SARIdınho ***
    Ruh Hali : Tohumlardakİ Yedek Besİn Deposunun Özellİklerİ Relax10
    Tuttuğu Takım : Tohumlardakİ Yedek Besİn Deposunun Özellİklerİ Galata10
    Madalyalar : Tohumlardakİ Yedek Besİn Deposunun Özellİklerİ 2c86f87e84e0330c97a7945abd3f976d
    Kullanıcının Hediyeleri : Tohumlardakİ Yedek Besİn Deposunun Özellİklerİ Soccer348x48hr9
    Kayıt tarihi : 06/11/08

    Rep Sistemi
    Aktiflik:
    Tohumlardakİ Yedek Besİn Deposunun Özellİklerİ Img_left9180/10000Tohumlardakİ Yedek Besİn Deposunun Özellİklerİ Empty_bar_bleue  (9180/10000)
    Başarı Puanı:
    Tohumlardakİ Yedek Besİn Deposunun Özellİklerİ Left_bar_bleue8987/10000Tohumlardakİ Yedek Besİn Deposunun Özellİklerİ Empty_bar_bleue  (8987/10000)
    Güçlülük:
    Tohumlardakİ Yedek Besİn Deposunun Özellİklerİ Img_left8950/10000Tohumlardakİ Yedek Besİn Deposunun Özellİklerİ Empty_bar_bleue  (8950/10000)

    Mesaj Tohumlardakİ Yedek Besİn Deposunun Özellİklerİ

    Mesaj tarafından --- M A S T E R --- Ptsi Kas. 17, 2008 5:12 pm

    TOHUMLARDAKİ YEDEK BESİN DEPOSUNUN ÖZELLİKLERİ
    Tohumlarda embriyo ile birlikte bulunan yedek besin çok önemlidir. Çünkü tohum halindeki bir bitkinin fotosentez yapacak yaprakları ve topraktan besin toplayabileceği kökleri yoktur. Toprağın üstüne çıkacak bir filiz haline gelene kadar tohum bünyesindeki bu besini kullanmak zorundadır. Bu nedenle yedek besin tohumun gelişimini tamamlamasına yetecek miktarda olmalıdır.
    Bu noktada karşımıza mucizevi bir detay çıkmaktadır. Her bitkinin tohumunda tam ihtiyacı olacak kadar besin depolanmıştır. Uzun süre çimlenmeden dayanması gereken tohumların (örneğin hindistan cevizi tohumları) içindeki besin miktarı ile suyla karşılaştıktan kısa bir süre sonra filizlenmeye başlayan tohumların (kavun karpuz vs.) içindeki besin miktarı farklı farklı ayarlanmıştır. Üstelik döllenmeden sonra tohum oluşurken bitkinin türüne göre hangi maddelerin depolanacağı da ince ince tasarlanmıştır. Genel olarak nişasta ve protein kimi zaman da bunlara ek olarak şeker ve yağ tohumda besin olarak depolanır. Bu maddelerden nişasta vazgeçilmezdir çünkü tohum için gerekli olan ana enerjiyi sağlayacaktır. Depolanmış proteinler de bitki açısından önemli olan diğer proteinleri inşa etmek için embriyonun ihtiyaç duyacağı aminoasitleri meydana getirecektir.Şimdi burada durup düşünelim. Bu besin miktarını ve cinsini ayarlayan kimdir? Bunu ayarlayan tohum olamaz çünkü ortada henüz bir tohum yoktur bu ayarlama tohumun oluşumundan önce yapılmaktadır. O halde bitkinin kendisi tohumunun hangi aşamalardan geçerek ne kadar süre sonra döllenebileceğini tespit edip kendisi mi bu miktarı ayarlamaktadır? Böyle bir ihtimali kabul etmek bitkinin kendi aklı ve şuuru olduğunu ileri görüşlü olduğunu kendi dışında gelişen olaylardan haberdar olduğunu ve daha inanılması mümkün olmayan pek çok mantık dışı olayı kabul etmek demektir. Elbette bunu kabul etmek akıl ve mantık sahibi bir insan için mümkün değildir.
    Bu durumda karşımıza çıkan gerçek açıktır: Her bitkinin tohumunun içine tam gerektiği kadar besini depolayan tüm bitkilerin ve o bitkilerin döllenme aşamalarının sistemlerinin yaratıcısı olan Allah'tır

      Forum Saati Cuma Kas. 22, 2024 12:40 pm