[[FoRuM TüRK]] HoŞGeLDiNiZ..

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
[[FoRuM TüRK]] HoŞGeLDiNiZ..

En Yeni Paylaşım Platformu..Gençlerin Mekanı!


    En küçük temizlik cihazı, Yaprak

    --- M A S T E R ---
    --- M A S T E R ---
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 1439
    Yaş : 30
    Nerden : izmir/konak
    Lakap : *** SARIdınho ***
    Ruh Hali : En küçük temizlik cihazı, Yaprak Relax10
    Tuttuğu Takım : En küçük temizlik cihazı, Yaprak Galata10
    Madalyalar : En küçük temizlik cihazı, Yaprak 2c86f87e84e0330c97a7945abd3f976d
    Kullanıcının Hediyeleri : En küçük temizlik cihazı, Yaprak Soccer348x48hr9
    Kayıt tarihi : 06/11/08

    Rep Sistemi
    Aktiflik:
    En küçük temizlik cihazı, Yaprak Img_left9180/10000En küçük temizlik cihazı, Yaprak Empty_bar_bleue  (9180/10000)
    Başarı Puanı:
    En küçük temizlik cihazı, Yaprak Left_bar_bleue8987/10000En küçük temizlik cihazı, Yaprak Empty_bar_bleue  (8987/10000)
    Güçlülük:
    En küçük temizlik cihazı, Yaprak Img_left8950/10000En küçük temizlik cihazı, Yaprak Empty_bar_bleue  (8950/10000)

    Mesaj En küçük temizlik cihazı, Yaprak

    Mesaj tarafından --- M A S T E R --- Çarş. Kas. 19, 2008 6:18 pm

    En küçük temizlik cihazı Yaprak
    Bitkilerin diğer canlılara verdiği hizmetler sadece havaya oksijen ve su vermekle kısıtlı değildir. Yapraklar aynı zamanda son derece gelişmiş bir arıtma ve temizleme cihazı gibi faaliyet gösterirler. Günlük yaşamımızda sıkça kullandığımız temizlik cihazları konunun uzmanları tarafından uzun süren çalışmalar sonucunda yoğun emek ve para harcanarak üretilirler ve faaliyete geçirilirler. Bunların kullanımları süresince ve kullanım sonrasında pek çok teknik desteğe ve bakıma ihtiyaç vardır. Üretimlerinin sonunda ortaya çıkardıkları atık maddeler ise ayrı bir sorundur. Bunlar temizlik aletleri hakkında oldukça özet bilgilerdir. Bunlardan başka günlük olarak ortaya çıkan aksamalar ya da bozukluklar bunlar için gerekli olan eleman ve alet takviyeleri ihtiyaçlara göre yapılan yenilemeler gibi pek çok işlem de gerekecektir.

    Görüldüğü gibi küçük bir arıtma cihazında bile yüzlerce detaya dikkat etmek gerekir. Oysa bu cihazlarla aynı işi yapan bitkiler sadece su ve güneş ışığı karşılığında aynı temizleme hizmetini daha kaliteli ve garantili bir biçimde verirler. Üstelik atık madde diye bir sorunları da yoktur çünkü onların havayı temizledikten sonra ürettikleri atık maddeler tüm canlıların temel ihtiyacı olan oksijendir!

    Ağaçların yaprakları havadaki kirletici maddeleri yakalayan mini filtrelere sahiptir. Yaprak üzerinde gözle görülmeyen binlerce tüy ve gözenekler vardır. Gözenekler tanecikler halindeki havayı kirleten maddeleri tutarlar ve sindirilmek üzere bitkinin diğer bölümlerine gönderirler. Yağmur yağınca da bu maddeler su ile toprağa ulaşırlar. Bu çok kalın bir madde değildir. Yaprak üzerindeki bu maddeler sadece bir film kalınlığındadırlar; fakat yeryüzünde milyonlarca yaprak olduğu düşünülürse yapraklar tarafından tutulan kirli madde miktarının küçümsenemeyecek kadar çok olduğu görülür. Örneğin 100 yaşındaki bir kayın ağacının yaklaşık 500 bin tane yaprağı vardır. Bu yaprakların tuttuğu kir miktar tahminlerin çok ötesindedir.

    Bir dönüm içindeki çınar ağaçları yaklaşık 3.5 ton çam ağaçları ise yaklaşık 2.5 ton kirletici maddeyi tutabilirler. Tutulan bu maddeler ilk yağmurla birlikte toprağa geri dönerler. Bir yerleşim alanından 2 km uzaklıkta bulunan bir orman havasının yerleşim alanının havasına oranla %70 oranında daha az toz parçacıkları içerdiği görülmüştür. Hatta ağaçlar yapraksız oldukları kış dönemlerinde bile havadaki tozları %60 oranında filtre ederler. Ağaçlar mevcut yaprak ağırlıklarının 5-10 katına kadar toz tutabilirler ağaçlı bir alandaki bakteri oranı ile ağaçsız bir alandaki bakteri miktarları oldukça büyük bir farklılık gösterir.Bunlar son derece önemli rakamlardır.

    Yapraklarda gerçekleşen olayların hepsi başlı başına birer mucize niteliğindedir. Mikro seviyede tasarlanmış bir fabrika gibi mükemmel bir tasarım ile oluşturulan yeşil bitkilerdeki bu sistemler Alemlerin Rabbi olan Allah'ın yaratmasındaki kusursuzluğun delilleridir ve yüz binlerce yıldır hiçbir değişiklik ya da hiçbir bozukluk olmadan günümüze kadar aynı mükemmellikte gelmişlerdir.

      Forum Saati Cuma Kas. 22, 2024 6:11 am