[[FoRuM TüRK]] HoŞGeLDiNiZ..

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
[[FoRuM TüRK]] HoŞGeLDiNiZ..

En Yeni Paylaşım Platformu..Gençlerin Mekanı!

Horoz Hırsızı

mertbaba35
    mertbaba35
    Moderatör
    Moderatör

Erkek
    Ruh Hali : Horoz Hırsızı Kederl10
    Tuttuğu Takım : Horoz Hırsızı Galata10

Rep Sistemi
    Aktiflik:
    Horoz Hırsızı Img_left160/10000Horoz Hırsızı Empty_bar_bleue  (160/10000)
    Başarı Puanı:
    Horoz Hırsızı Left_bar_bleue120/1000Horoz Hırsızı Empty_bar_bleue  (120/1000)
    Güçlülük:
    Horoz Hırsızı Img_left100/1000Horoz Hırsızı Empty_bar_bleue  (100/1000)

Mesaj Horoz Hırsızı

Mesaj tarafından mertbaba35 C.tesi Ara. 20, 2008 1:43 pm

İmam-ı Azam Hazretleri, talebelerine fıkhi konularda ders verirken, ansızın bir ihtiyar içeri girer:

- Ey kadı hazretleri, bu gece kümese giren hırsızlar, horozumu çalmışlar. Kimin çaldığını da bilmiyorum. Bu sebeple hırsızları bulmanı istiyorum. Zira bu husustaki yeteneğinize inanıyorum.

İmam-ı A'zam:
    - Bu fıkhi bir mesele değildir ki çözeyim. Sen devletin zabıtasına haber ver. Senin işini onlar halleder, diye yol gösterirse de, ihtiyar bir türlü ayrılmaz. Bunun üzerine İmam-ı A'zam:

- Müezzin ezan okudu zaman, şüphelendiğin şahısları camiye davet et. İmam sizinle konuşmak istiyor de.

Adam, İmam-ı A'zam'ın dediklerini yapar. Şüphelendiği herkese:

- İmam sizinle görüşmek istiyor, diye haber bırakır. Müezzin ezan okuyup cami cemaatle dolunca, İmam-ı A'zam minbere çıkar:

- Ey utanmaz adam, komşunun horozunu çaldığın ve horozun tüylerini başının üstünde olduğu halde namaza nasıl gelirsin?

Bu söz üzerine hırsız, farkına varmadan, farkında olmadan elini başına götürür.
    Bunun üzerine İmam-ı A'zam:

- Hırsız budur, hemen yakalayın, der.

Forum Saati Cuma Kas. 22, 2024 4:04 am